Колко време отнема на жените да загубят желание за секс?

Колко време отнема на жените да загубят желание за секс? Едно от големите предизвикателства във всяка любовна връзка е да се запази страстта. Много се говори по темата, а накрая изводът е, че в крайна сметка тя изчезва и сексът в семейното ложе се превръща в рутина или съвсем изчезва. Хората масово смятат, че това е в резултат на дълготрайното съжителство и промяната в чувствата – от влюбване те преминават в навик, обич и партньорство в буквалния смисъл на думата. Това обаче не спира учените да правят изследвания по темата и да излизат с нова интересна информация. Скорошно изследване, публикувано в медицинското сп. BMJ, разкрива, че 43 % от жените и 15 % от мъжете, участвали в него, са загубили сексуален интерес към партньора си след 3-месечна връзка! Същото изследване разкрива, че пониженото либидо зависи от пола. Според изследователите при дамите този процес се случва по-бързо и по-рано, отколкото при силния пол.

Причините
Участничките в проучването разкриват част от причините. А именно: сексуална несъвместимост, несъответствие в нивото на привличане и предпочитания в интимен аспект. Възрастта също е фактор. Десетки изследвания твърдят, че дамите са с най-високо либидо между 30-45 години, след това обаче то прогресивно намалява. Остаряването като процес се отразява и на физическото привличане

Изходът
Има много писания и съвети за това как да поддържате огънят на страстта в спалнята. Бъдете различни, правете нови неща, интересувайте се от емоционалното състояние на партньора си, говорете и т.н.
31.07.2018, 11:00 часа
851 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha