Само в BulNews: Починалата в Плевен родилка е бивша жена на полицай в АЕЦ „Козлодуй“

Само в BulNews: Починалата в Плевен родилка е бивша жена на полицай в АЕЦ „Козлодуй“ Родилка е починала, а бебето й е в кома след планирано секцио на 26 юли в Плевенската университетска болница, научи BulNews.bg. 38-годишната Маргарита е от Врачанско и е бивша жена на полицай от АЕЦ „Козлодуй“.
Жената трябвало да роди със секцио на 26 юли във Втора база на Университетската болница. Ден преди операцията медицинските прегледи показали, че е напълно здрава. Въпреки това жената издъхнала, а бебето ѝ е в кома заради задушаване. От болницата обясниха, че няма да коментират случая преди да излязат резултатите от аутопсията. 
Доскоро Маргарита работила като шивачка във Враца, където живеела с първия си съпруг. Той е с инициали Д.Д.М. и в момента е полицай в атомната централа в Козлодуй. Преди да влезе в системата на МВР дълги години е работел като охранител във врачански клон на банка. Двамата с Маргарита били женени повече от две десетилетия, имат и 22-годишен син.
С Владислав Маргарита се запознала във Враца. Той бил ангажиран в строително-ремонтните дейности по водния цикъл в града. След като се събрали Маргарита се преместила в Плевен, а в очакване на първородния си син, двамата се оженили миналата седмица, няколко дни преди насрочената дата на раждането.
„Четири дни преди фаталната дата подписахме граждански брак, има медицинско свидетелство, че е напълно здрава”, разказва Владислав Якимов. А ден преди операцията го потвърдили прегледите в болницата.
На 26 юли в 9 часа сутринта близките се събрали да чакат раждането. „Докато чакахме, лекарите излязоха да кажат на останалите хора, че трябва да изчакат, защото има операция секцио, при която има проблем с упойката. В 10 без 10 група лекари извадиха детето ми на ръце, тичайки с изкуствено дишане. Детето ми се е задушило, ако това не е лекарска грешка, тогава е убийство. Страх ме е да го кръстя, още не е записан… прогнози никакви, ако оживее – ще е увреден”, заявява Владислав. 
Лекарите завели близките да видят какво се случва с бебето, а през това време носилката с Маргарита била готова да я закара в интензивното отделение. „Казаха, че там е издъхнала, а това не е вярно, защото, когато минаваше покрай нас носилката, майка ѝ я докосна и тя беше студена. Ние не видяхме никъде кислородна маска, докато уж се бореха за живота ѝ”, разказва Владислав.
„Потвърждаваме за такъв случай. Съболезнования на близките. Веднага е назначена аутопсия, няма до момента жалба от близките. Борили са се едни от най-опитните реаниматори, но не са успели”, заяви Момчил Цветков, пиар на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен. 
Прокуратурата в Плевен е образувала досъдебно производство по случая. „Ще бъдат събрани доказателства за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост на лекарите, които са били длъжни да извършат медицинските действия. Това не е нормален изход от едно раждане и затова ще има проверка”, заяви Ваня Савова, административен ръководител на Окръжната прокуратура в Плевен.
Проверките по случая тепърва ще покажат какви за причините за смъртта на родилката.
Маргарита е погребана в събота в родното си село Оходен, по желание на майката и баща й. Бившият й съпруг и синът й настоявали тя да бъде положена във врачанските гробища, но все пак отстъпили пред почернените родители.
31.07.2018, 09:58 часа
12865 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha