Роднини на жертви на пожарите в Гърция заведоха съдебно дело срещу властите

Роднини на жертви на пожарите в Гърция заведоха съдебно дело срещу властите Роднините на жена и мъж, които загубиха живота си в горски пожар близо до Атина миналата седмица, са завели дело срещу държавните власти, пожарната служба и полицията във връзка със смъртта им, съобщава Ройтерс, позовавайки се на съдебен източник, пише БТА.
Властите може да бъдат подведени под наказателна отговорност за непреднамерено убийство, причиняване на телесни повреди, излагане на смъртоносен риск и други, посочва цитираният източник.
Гръцки прокурор разследва случая с пожара, който отне живота на над 90 души в крайбрежния град Мати и околностите му, и реакцията на властите в отговор на бедствието.
Двете жертви са загинали при опит да се спасят от смъртоносните пламъци, според делото. Телата им са били намерени на около 400 метра от дома им. Два дни преди пожара семейството празнувало сватбата на дъщеря си.
Гръцки министри заявиха, че има индикации, че причина за пожара е бил палеж. Един човек е бил задържан и разпитван във връзка със случая, заявиха полицейски представители.
01.08.2018, 14:35 часа
829 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha