Арестуваха на остров Бали легендарен майстор в точенето на банкови карти /снимки/

Арестуваха на остров Бали легендарен майстор в точенето на банкови карти /снимки/ Знаков бандит от миналото бе арестуван на остров Бали при опит за източване на големи суми от различни банкови карти, съобщи БЛИЦ. Става въпрос за популярния в миналото Стефан Кленовски. За случая съобщават и медиите в Индонезия.
Заедно с Кленовски са арестувани Пламен Николов, който в момента на задържането е бил с австралийски паспорт, както и Иван Станчев. Тримата са били причакани до заведение за бързо хранене и са задържани. Разследването на дейността им е започнало на 18 юли. При обиска на наетата от българите вила, са намерени множество празни банкови карти, валута, оръжия, лаптоп, дискове, както и скиминг устройства. Смята се, че именно Кленовски е ръководел бандата. В момента тримата българи са в ареста. Пламен Николов е издирван от Австралия за същото престъпление.
Името на Стефан Кленовски нашумя през 2012 година. Тогава той бе арестуван показно в мол на "Цариградско шосе", където празнуваше рождения ден на сина си. Той бе задържан по време на операция "Шок" с европейска заповед за арест. Кленовски е член на престъпна група и от 2008 г. се извършва престъпена дейност в Италия и други държави. При задържането му тогава той се оплака от полицейско насилие, но записи от видеокамери в мола го опровергаха. Обвиненията срещу Кленовски бяха за участие в престъпна група в италианския град Трани за фалшифициране на карти за банкомати и източване на пари.
Стефан Кленовски е смятан за един от майсторите в източването на банкомати. През годините е работил в различни престъпни групи. Негова дясна ръка е Андрей Цветанов, който е издирван с червената бюлетина на Интерпол.
В момента той се намира на територията на България. Цветанов също е пребивавал на територията на остров Бали. Преди време в Джакарта бе арестувана съпругата му Илияна, която бе съдена също за източване на банкови карти.
04.08.2018, 19:28 часа
6269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha