Ранен гол на „Левски“ уби „Ботев“/Враца/ в Монтана /снимки/

Ранен гол на „Левски“ уби „Ботев“/Враца/ в Монтана /снимки/ „Ботев“ (Враца) загуби с 0:2 от „Левски“ в мача от 3-ия кръг на Първа лига. Станислав Костов беше точен в 8-ата минута. Жерсот Кабрал удвои в 85-ата минута. Двубоят е първото домакинство на новаците в елита през този сезон, след като гостуваха в първите две срещи – „Черно море“ (1:2) и „Дунав“ (1:3), както и дебют за Славиша Стоянович начело на "сините". За съжаление на врачани обаче срещата се играе на стадион "Огоста" в Монтана, а на "Христо Ботев" във Враца, където все още липсва осветление. За редовните читатели на агенция BulNews.bg това не е новина, тъй като още на 28 юни първи съобщихме за това.
Мачът започна с удар извън целта на Гаджев, а в 3-ата минута защитник спря изстрел на Кабрал в наказателното поле. В 8-ата минута гостите поведоха в резултата. Обертан подаде на Гомес, който чукна топката с пета към Костов. Нападателят не успя да уцели топката при първия опит, но движението му финтира защитник и вратаря Кръстев, като позволи на голмайстора да прати топката в мрежата при втория си опит. Това беше негов втори пореден гол, а също така общо пети за 26-кратните шампиони.
Постепенно играчите на „Ботев“ се окопитиха, като в 32-ата минута имаха претенции за дузпа. Фиданин стреля в посока на вратата, топката рикошира в ръката на Костов в наказателното поле, след което вратарят Полачек спаси. Стражът показа добър рефлекс малко преди края на почивката, но на Валери Домовчийски беше маркирана засада.
Секунди преди това Костов имаше добра възможност за гол, но Керчев на шпагат изби неговия изстрел. Буквално в последната минута Апостолов опита да прехвърли Полачек, но топката мина покрай гредата.
Втората част започна с удар на Кабрал, който беше спасен от Кръстев, а след това Керчев се намеси добре. В 49-ата минута домакините искаха нова игра с ръка в наказателното поле на "Левски", но така и не стана ясно, дали имаха основание.
Играчите на Сашо Ангелов бяха видимо по-свежи и започнаха да атакуват по-опасно. Буш смени Костов, а Сергей Георгиев влезе на мястото на Ненов.
Удар на Георгиев беше париран със сетни усилия от Ейолфсон,  след като Мариани сбърка, а нов изстрел на домакините мина покрай вратата. Футболистите на Стоянович нямаха никакви сили, като оставиха изцяло инициативата на "Ботев" (Враца).

„Ботев“ (Враца) – „Левски“ 0:2
0:1 Костов (8)
0:2 Кабрал (85)

„Ботев“ (Враца): Кръстев, Фиданин, Иванов, Керчев, Васев, Гаджев, Апостолов, Ненов, Михайлов, Атанасов, Домовчийски
„Левски“: Полачек, Белаид, Ейолфсон, Яблонски, Цветкович, Гомес, Тиам, Кабрал, Мариани, Обертан, Костов
05.08.2018, 20:31 часа
1898 2
Коментари

Безумие

07.08.2018, 12:39 часа
За пореден път се видя, че Вратарчето и Домчо нямат място в отбора на Ботев- вратарчето да ходи да се учи на друго място, отделно на Ботев им трябват дву-разови тренировки и 2-3 контроли нищо, че е започнал сезона,да не бъдат контролните в А групата

Лудия кон

07.08.2018, 12:34 часа
Кой би пуснал Вратар и Нападател на Левски да играят на контра именно в мач срещу Левски "това е безумие" -отделно се вижда, че вратарчето момчето е много слабичко като вратарче, и не му е мястото да се учи в Ботев, а Домчо си е за пенсия
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha