Екоинспектори погнаха автоморги, удариха с актове фирми от Врачанско

Екоинспектори погнаха автоморги, удариха с актове фирми от Врачанско Три автоморги във Врачанско са проверени от служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите през месец юли, научи BulNews.bg. Екоинспекторите констатирали нарушения на закона и санкционирали собствениците.
На юридическо лице от областния град е съставен акт след извършена извънредна проверка. На площадка, стопанисвана от фирмата, се съхранявали над 50 излезли от употреба автомобили. Дадени са предписания да се предприемат действия за подаване на необходимите документи в РИОСВ за издаване на разрешение за извършване на дейности по третиране на такива отпадъци. След изтичане на срока за изпълнение е установено, че предписанията не са изпълнени.
Още един собственик на фирма от Враца е отнесъл акт за подобно нарушение. В имот на дружеството имало 40 разфасовани моторни превозни средства, а в производствено хале били намерени 40 двигатели и други авточасти. Дружеството нямало издаден документ за извършване на дейности по третиране на отпадъци и е издадено предписание за предприемане на необходимите действия за привеждане на дейността в съответствие с екологичното законодателство. При извършен последващ контрол станало ясно, че дружеството не е изпълнило заръката на еколозите в указания срок.
Наказателно постановление било издадено и на физическо лице от Бяла Слатина. Мъжът съхранявал 10 стари автомобила. Инспекторите разпоредили той да предаде колите на фирми, лицензирани в тази област, но белослатинецът така и не го сторил. Затова той е глобен с 2000 лева.
През месец юли експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца са извършили общо 69 проверки на 60 обекта, извършващи дейност на територията на област Враца. 41 от извършените проверки са били планирани, а останалите 28 - извънредни.
 
07.08.2018, 08:24 часа
4110 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha