Вярващи от цялата страна посетиха Черепишкия манастир за Успение Богородично

Вярващи от цялата страна посетиха Черепишкия манастир за Успение Богородично Хиляди вярващи от цялата страна посетиха днес Черепишкия манастир, за да почетат Успението на Пресветата Божия Майка и храмовия празник на светата обител.
В навечерието на големия християнски празник Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий оглави Опело на Пресвета Богородица за празника на светата обител, а днес оглави Архиерейската света Литургия в храма.
Сред миряните, дошли да почетат празника, бе и кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков.
„Нека всички бъдем малко по-смирени в своето ежедневие. В своя забързан и динамичен свят да обърнем внимание на детайлите. Да бъдем добри към близките и към себе си, за да бъдем щастливи.“, каза инж. Събков.
Сред хората, дошли да запалят свещ и да се поклонят пред Успението на Пресветата Божия Майка бе и Тома Стоянов от мездренското село Лютиброд, който сподели:
“Пожелавам на всички миряни да получат както духовно, така и физическо здраве и да ги отнесат в техните домове. Да има повече детска глъчка, мир и радост за всички българи, които населяват лицето на тази земя.”
Днес имен ден в oбщина Мездра празнуват 306 лица, носещи името Мария, 5- Маруся, 24- Мара, 1- Мария-Антоанета, 19- Мариан, 36- Мариян, 49- Марио и 4- Мариус.

 
15.08.2018, 16:34 часа
1166 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha