Контра! Николай Кюпарски ще излежи присъдата си във врачанския затвор

Контра! Николай Кюпарски ще излежи присъдата си във врачанския затвор Бившият началник във врачанския затвор Николай Кюпарски ще излежи присъдата си за корупция и злоупотреба в зандана, в който работеше. Това стана ясно след като главната дирекция за изтърпяване на наказанията отхвърли молбата му за преместване в пловдивския затвор.
В средата на юли ВКС потвърди присъдата от 4 години и половина, издадена от съдия Петя Вълчева от врачански окръжния съд срещу Кюпарски. Бившият старши инспектор и началник на група за социална дейност и възпитателна работа към затворническото общежитие в керамичната фабрика сега лежи в обекта, за който отговаряше.
Процесът срещу Николай Кюпарски започна през 2015 г., а обвинението успя да докаже пред съда, че в съучастие с бившия затворник Георги Борисов, той е поискал и получил 3 000 лв. от близките на пандизчия. Затворническият шеф ги поискал за да включи лишения от свобода в групите, в които два дни се отработват и смятат за 3 дни от присъдата. Схемата се повторила и с друг затворник, близките на който обаче сигнализирали институциите за поискания подкуп.
16.08.2018, 09:41 часа
4901 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha