Млада художничка реди изложба “Наследство“ във Видин

Млада художничка реди изложба “Наследство“ във Видин Първата си самостоятелна изложба, наречена „Наследство“, представи младата художничка Надежда Иванова във Видин. Откриването беше снощи, в Търговския център на Видин. Самата авторка беше облечена с дрехи с фолклорни мотиви в духа на експозицията, която представи - стари български къщи и пейзажи предимно от места в родопския край.
Всяка една от картините е представена с кратка информация за изобразените места. Разказвайки за силата на българския дух, която излъчват местата, където рисува, Надежда Иванова е категорична: „Трябва да посещаваме повече такива кътчета в България, защото те са наистина много красиви, а и не трябва да забравяме наследството си, традициите".
Голяма част от картините са нарисувани в родопския край - в село Ковачевица, в Широка Лъка, някои са от „Етъра“.
"Любовта ми към Родопите е от повече от 10 години, това е мястото, което ме зарежда, отивайки там съм като творчески генератор. С творчеството си опитвам да пресъздам една машина на времето, защото днес всичко ни е толкова модерно и покрай таблетите, телефоните и цялото технологизиране, забравяме за корените си“, коментира Надежда Иванова.
Младата авторка разказва, че рисува, откакто се знае, но професионалните й творби  с масло върху платно са от около година време. На самото откриване част от картините бяха закупени от гости и почитатели. 
Изложбата "Наследство" може да бъде видяна в Търговския център на Видин до края на август.
16.08.2018, 12:37 часа
895 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha