Лом и съседните села не искат второ Своге, настояват за спешен ремонт на пътя за Видин /снимки/

Лом и съседните села не искат второ Своге, настояват за спешен ремонт на пътя за Видин /снимки/ Жители на Лом и съседните Орсоя, Добри дол и Сливата, излязоха на протест заради състоянието на пътя от дунавския град до Видин в участъка при въпросните села. Те избраха да протестират на отсечката от пътя край село Орсоя, където е и може би най-тежко положението на пътя.
Гражданите излязоха на пътя в 10:00 часа и блокираха движението за 2 часа.
През последните години заради ремонти по Е-79 много тирове от и за "Дунав мост 2" минават по този път, който привидно не е пригоден за толкова тежки машини, а освен това е нацепен от старо свлачище.
През миналата година започнал ремонт по 8-километровата отсечка между Добри дол и Орсоя, който обаче ненадейно спрял. Пътят е оставен в състоянието, в което е бил, като дори вместо мантинели, край пътя седят червено-бели предупредителни ленти.
Жителите на Лом и селата искат да привлекат вниманието на институциите, тъй като по този път всеки ден преминават хората от въпросните села Добри дол, Сливата и Орсоя, които пътуват за работа в Лом, както и училищни автобуси с деца.
"Искаме нормални пътища", "Вчера Своге, а утре Орсоя – Добри дол ли?", гласяха посланията на жителите в района.
02.09.2018, 14:03 часа
5329 1
Коментари

boiko

02.09.2018, 18:13 часа
eI tribali ia pokajete snimka kak Cv.Cvetanov tro[pka horce 2 dni sled denia na traura,mnogo barzo zabravi horskata bolka i maka,a samo den predi tova kakvi visokoparni rechi darja po povod katastrofata te tova e LICEMERIE,bratia !!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha