Есента напомня за себе си днес

Есента напомня за себе си днес Днес облачността ще е по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър, с него ще продължи да нахлува по-хладен въздух. Преобладаващите максимални температури ще са между 23° и 28°, в София – около 23°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.
Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Ще е по-хладно, с максимални температури между 26° и 28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще е предимно облачно, по върховете – мъгливо. Ще има валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат, максималната на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.
В четвъртък облачността ще е променлива, на места с краткотрайни превалявания. Вятърът ще остане северозападен, слаб, в Източна България до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 24° и 29°.
В петък ще има повече слънчеви часове, почти без валежи. Вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат.
В събота ще бъде още малко по-топло, но вероятността за валежи се увеличава.
05.09.2018, 08:02 часа
653 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha