Дамян Петров с трето място на Европейското по автомоделизъм край Леденика /снимки/

Дамян Петров с трето място на Европейското по автомоделизъм край Леденика /снимки/ Българинът Дамян Петров най-сетне успя да се качи на подиума в най-големия клас 1:5 от Европейския шампионат по оф-роуд автомоделизъм, което се проведе край Леденика във Врачанския балкан. След като бе на крачка от подиума в предишния кръг в Австрия, на родна почва Дамян успя да се пребори да спечели 3-то място в кралския клас 1:5.
Състезанието протече много напрегнато. В началото Дамян Петров заедно с двамата турски пилоти Ердал Килавуз и Огюз Окали се откъснаха начело в люта борба за лидерската позиция. За съжаление в 8-мата обиколка Дамян Петров допусна грешка и се преобърна което го прати на последна позиция. Така до края той трябваше да наваксва голяма разлика от почти една обиколка до лидерите. С поредица от агресивни изпреварвания и много най-бързи обиколки Петров успя да го направи. Той пресече финала само на 2 секунди от втория Огюз Окали, само една обиколка не достигна на българина да влезе в битката за победата.
Другия турчин на финала, Ердал Килавуз обаче успя да пресече финала пръв пред съотборника си Окали от заводския отбор на MSD Racing.
"Много вълнуващо и трудно състезание. Подготовката ми не бе на ниво защото предимно бях зает с организиране на самото състезание, но в дома и стените помагат. Бях много бърз през целия уикенд и мисля, че усилията на всички бяха възнаградени с този подиум. Радвам се, че представянето на българските автомоделни пилоти напредват и като цяло ставаме все по-бързи. Надявам се, че следващия сезон с малко повече подкрепа ще успея да направя следващата крачка напред и да печеля състезания", заяви Дамян Петров.
В състезанието на специално направената оф-роуд писта в местността Леденика взеха участие 40 пилота, а Българската федерация по автомоделни спортове отново получи одобрение от Европейската федерацията да организира кръг от шампионата в кралския клас 1:5.
09.09.2018, 18:41 часа
2049 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha