МВР потвърди новината на BulNews за заловените мигранти на Е-79 между Мездра и Ботевград

МВР потвърди новината на BulNews за заловените мигранти на Е-79 между Мездра и Ботевград МВР официално потвърди ексклузивната новина на агенция BulNews за зрелищната акция на международен път Е-79. Както медията ни първа съобщи, трасето между Ботевград и Мездра беше затворено заради кола, натъпкана с бежанци.
Припомняме, че малко след 16 часа край ботевградското село Скравена цивилна кола на полицията блокира пътя пред мини ван „Крайслер Вояджър“. Веднага след това пристигнали и униформени полицаи с патрулки, които извадили от минивана бежанци, сред които и малко дете. Ченгетата натръшкали хората по асфалта, докато траяла проверката, след което ги натоварили в 5 патрулки и ги откарали в кризисен център.
В колата пътували общо 16 чужди граждани - 14 мъже, жена и дете, съобщават от МВР. Всички те са били без документи за самоличност. Част от тях са се представили за граждани на Афганистан, а останалите – за иракчани. Самоличността им е в процес на установяване.
Колата е управлявана от криминално проявен столичанин. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Регистрационните табели на автомобила са свалени още на място, след което той е конфискуван от полицията, казаха още от пресцентъра на министерството на вътрешните работи.
Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на районната прокуратура.
 
20.09.2018, 11:11 часа
4662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha