8 години затвор получи убиеца на 11-годишната Никол

8 години затвор получи убиеца на 11-годишната Никол Съдът признава Иван за виновен в умишлено убийство по особено жесток начин на ученичката Никол. Той ще лежи 8 години в затвора, при първоначален общ тежим. Ще бъде приспаднато времето, в което е бил в ареста от 22 август 2017. Ще трябва да заплати и 150 хил. лв. кръвнина. Това реши Бургаският окръжен съд, предаде репортер на Burgas24.bg.
Престъплението е доказано с изключение на особената жестокост. Подсъдимият е знаел, че момиченцето умира. Не бе приета тезата на защитата, че Иван е действал в момент на невменяемост.
Припомняме, че кървавата случка потресе Бургас на 20 август. Иван е обвинен за това, че чрез нанасяне на удар  - пробождане с лява ръка  на врата на Никол е прерязана вътрешната сънна артерия  и е причинена силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта на пострадалата. Убийството е извършено по особено мъчителен за убитата начин – пострадалата е останала в съзнание след пробождането, достатъчно информативно е възприемала същността на ситуацията, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв , била е затворена в  кабината на асансьора, викала е за помощ. Момичето е осъзнавало неизбежността на смъртта си, изживявало е тежки предсмъртни мъки.
Убийството е извършено с особена жестокост – подсъдимият е нанесъл смъртоносния удар с нож в най – откритата  и незащитена част от тялото на момичето, а именно в нейната шия, почти пълно прерязал  вътрешната и сънна артерия, при което последвало силно кръвотечение, факти известни и възприети от обвиняемия, след което той е оставил  умиращата пострадала в кабината. Иван затворил вратата  и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството, като макар и непълнолетен, подсъдимият е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си.  
20.09.2018, 11:27 часа
1274 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha