Община Вършец във война с шума! Налагат солени глоби и конфискуват музикални уредби

Община Вършец във война с шума! Налагат солени глоби и конфискуват музикални уредби Общинският съвет във Вършец прие изменение и допълнение на наредба №1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата и опазване на околната среда в oбщината. По предложение на кмета Иван Лазаров се забранява озвучаването на открити площи в зони и територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предназначение.
Забраната е задължителна за физическите лица, за юридически лица, за собствениците, наемателите и ползвателите на търговски обекти и заведения за обществено хранене и развлечения, игрални зали и други подобни, в които се упражнява търговска дейност и услуги и важи за времето от 14 до 16 часа и от 23 до 8 часа целогодишно.
С разрешение на кмета на общината може да бъде удължавано работното време на търговците по смисъла на Търговския закон след 23 часа, но с не повече от два астрономически часа.
Със съставянето на акта за установяване на административно нарушение се изземват и задържат веществените доказателства, свързани с установяване на нарушението. Иззетите вещи се предават за пазене с приемо-предавателен протокол от общинска администрация - Вършец. За нарушение на забраната се налагат следните наказания - глоба за физически лица от 500 до 1000 лева, а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лева. Имуществената санкция за юридически лица е от 1500 до 5000 лева, а при повторно нарушение - от 5000 до 10 000 лева.
 
20.09.2018, 15:48 часа
2078 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha