Читалище „Пробуда – 1928“ в село Върбешница става на 90 години

Читалище „Пробуда – 1928“ в село Върбешница става на 90 години 90 - годишнина празнува читалището в с. Върбешница на 22-ри септември. Жаждата за знание и култура довело местното население до основаването на читалище „Пробуда“ през 1928 година. В името се съдържа и главната цел  - пробуждане на съзнанието на хората в културно просветно отношение и да дава знания. Създава се и първата театрална група от любители артисти, сред които се откроява Георги Андреев, който с природната си дарба е разсмивал и разплаквал върбешката публика не веднъж.
„Празничният ден е повод да си припомните с гордост натрупаното през годините непреходно просветно и културно богатство, създадено от вашите предци и от вас самите, зад бъде скътано в душите и да възпламенява сърцата на младото поколение. И да пребъде във времето!“ се казва в поздравителния адрес от кмета на община Мездра инж. Генади Събков.
Тържеството по повода ще започне в 16:30 ч. Концерт ще изнесе представителен танцов ансамбъл „Мездра“, съвместно с народния певец Светлин Миланов.
21.09.2018, 15:24 часа
1676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha