Протестиращи затвориха входа на Карнобат при магистрала „Тракия“

Протестиращи затвориха входа на Карнобат при магистрала „Тракия“ Група карнобатлии блокираха основния подстъп към Карнобат откъм АМ „Тракия“. Скандират крайно неприятни за управлението на държавата призиви, пише Флагман.бг.
„Както държавата затвори работните ни места с едно обаждане от София – от най-високото място, без да ни казват защо и без да сме видели заповед за запечатване, така и ние внезапно и без разрешение ще предприемаме действия, за да защитим семействата и бъдещето си“, казаха протестиращите.
Очакваше се днес хората мирно да изчакат решението на съда, проверяващите от митниците да де изтеглят от завода в Церковски и да се възстанови работния цикъл по преработката на гроздето.
Съдът трябва да се произнесе в късния следобед.
Напрежението в Карнобат продължава да расте. В момента около 300 работници във винзавода и техни близки са се събрали пред сградата на Районния съд. Хората скандират: "Справедливост!", "Искаме си работните места!" и "Работа!"
Те са издигнали транспаранти с призиви към магистратите да свалят блокадата над винпрома край жп гара Церковски и да ги оставят си изпълняват служебните задължения.
Протестиращите са на улицата вече втори ден, след като митничари запечатаха предприятието, в което работят 3 000 души.
23.09.2018, 16:20 часа
644 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha