В окото на бурята! Рибар бедства в язовир Огоста в Монтана

В окото на бурята! Рибар бедства в язовир Огоста в Монтана До 90 км/ч. стигнаха поривите на вятъра в Монтанско вчера. Спасяваха мъж, бедстващ в язовир Огоста по време на бурята. Нанесени са и много материални щети, а хиляди останаха без ток.
Спасителната акция провели вчера служителите на Гражданска защита. Силните пориви на вятъра завлекли навътре в язовира лодката на 56-годишен мъж от региона. Той бил влязъл за риба, но тогава се извила стихията. Вятърът е направил лодката му неуправляема. Мъжът успял да подаде сигнал за положението, в което изпаднал, и служителите незабавно организирали акция по спасяването му
В следобедните часове част от изолацията на фасадата на Финансово- стопанската професионална гимназия в Монтана е паднала от силния вятър. Парчета изолация са се разхвърчали из целия двор на училището. Счупена е и една от охранителните камери на школото.
„Във връзка със силния вятър вчера следобед се усложни пожарната обстановка. Реагирахме на 39 сигнала, 25 от които за пожари, другите бяха за паднали дървета, билбордове, табели, изолации ”, заяви комисар Венцислав Райков, директор на пожарната в Монтана.
Стихията остави десетки домакинства в цялата област без ток. По думите на комисар Райков не е имало цели населени места без електрозахранване, а само отделни абонати. 
25.09.2018, 09:25 часа
5878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha