Над 400 семейства във Видинско са получили помощ за първокласници

Над 400 семейства във Видинско са получили помощ за първокласници Продължава приемът на заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ за първокласници, в размер на 250 лева. Приемът се осъществява в дирекциите "Социално подпомагане", а заявлението за отпускане е по настоящ адрес на заявителя. Към днешна дата с помощта са подкрепени над 400 семейства. Общият брой на подадените във Видинска област заявления е 442. Условията за получаване на целевата помощ разясни директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане"- Видин Венцислав Боянов:
"Право на целева помощ имат семейства, отглеждащи децата си в страната, като децата им трябва да са записани в първи клас на държавно или общинско училище. Друго условие е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди месеца на подаване на заявлението-декларация да не надвишава 450 лева. Независимо от дохода, еднократната помощ се отпуска за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в семейства на близки и роднини и в приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето."
Заявленията за помощ за учениците, записани в първи клас, се подават до 15 октомври тази година. Към искането се прилага удостоверение на брутните доходи на семейството за предходните 12 месеца, както и удостоверение от съответното учебно заведение, че детето е записано в първи клас на държавно или общинско училище.
28.09.2018, 12:12 часа
662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha