Ударно ремонтират детските градини в Козлодуй

Ударно ремонтират детските градини в Козлодуй Ремонтите в двете детски градини в Козлодуй, „Мир” и „Радост”, продължават.
„Към момента се оказва проблем, че таваните на помещенията в „Радост” падат. Натрупана е влага, която е като въздушна възглавница между покрива и таваните на помещенията. Това стана ясно, след като строителите започнаха измазването на таваните и сега се налага да удължим срока на ремонтните дейности. Почти ежедневно сме в двете градини и проследяваме процеса. Ангажирали сме двойно повече работници, фирмата изпълнител работи и в почивните дни и ще опитаме в най-кратки срокове да успеем”, каза заместник-кметът на община Козлодуй Николай Николов. 
„Надявам се, че до средата на месец октомври ще успеем да приберем децата в двете градини. Извинявам се на родителите, че ги подведохме и обещахме, че на 1 октомври ще можем да приемем децата. Излизат дейности, които нямаше как да предвидим, затова и се налага удължаване на срока”, каза кметът Маринела Николова.
В първите дни на октомври месец ще започне почистването на двете градини. „Събрал се е прах, за който ще са ни нужни поне 4-5 дни. Имаме да подреждаме мебели в занималните, да сглобяваме нови гардеробчета, затова разчитам на разбиране от страна на родителите”, допълни и Мая Йонова – директор на ДГ „Мир”.
Към момента е подменена подовата настилка във всички помещения на двете градини, подменен е санитарният фаянс в тоалетните, баните и кухните. Направена е реконструкция на вътрешна канализационна и водопроводна мрежа, както и реконструкция на електрическите табла и осветителните тела. 
В приемащите градини – „Слънчице” и „Звънче” са създадени условия за пребиваване, възпитание и обучение на децата. РЗИ следи всички дейности ежеседмично. Представители на РУО – Враца преди дни бяха в Козлодуй, също за да проследят ремонтните дейности. 
Информация за точната дата на приемането на децата ще предоставят своевременно директорите на двете детски градини – Мая Йонова, ДГ „Мир”, и Анелия Тодорова, ДГ „Радост”. Към 28 септември остават довършителни работи, почистване на помещенията и съгласие от РЗИ за допускане на деца в ремонтираните сгради.
28.09.2018, 16:56 часа
908 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha