Ден на отворени врати и концерт за празника на българската община в Козлодуй

Ден на отворени врати и концерт за празника на българската община в Козлодуй По повод 12 октомври - Ден на българската община в петък от 10 часа местната администрация в Козлодуй ще отвори врати и ще посрещне граждани, за да получат информация за дейността на отделните дирекции и отдели. Деца и младежи от училища и детски градини ще бъдат приветствани от кмета Маринела Николова. Те ще имат възможност да видят ключа на Козлодуй, огърлицата на кмета и златния печат на община Козлодуй. Всички граждани, които проявяват интерес към работата на администрацията, могат да посетят общината от 10.00 до 17 часа. 
След обяд пред НЧХП „Христо Ботев” от 17 часа специално за децата ще има програма с любими детски песни, изпълнени от обичаната от всички Росица Кирилова, с игри, конкурси и награди, с клоуни и много изненади.
В 18.30 часа концерт по случай празника ще изнесе бургаската група „Петте сезона”.
На 12 октомври през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. Именно затова, честването на Деня на българската община на 12 октомври с различни по мащаб местни и национални инициативи се е превърнало в традиция, придобиваща все по-голямо значение в историята на българските общини.
На този ден по традиция община Козлодуй организира Ден на отворените врати за всички желаещи да се запознаят отблизо с естеството на работа на общинските служители и на Общинския съвет.
 
08.10.2018, 13:10 часа
1033 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha