Ново 20: Центърът по хемодиализа във Видин заработва от утре

Ново 20: Центърът по хемодиализа във Видин заработва от утре Хемодиализният център във Видин заработва утре. Извършена е предвидената по план дезинфекция след аварийния ремонт на апаратурата, но процедури днес няма да има, тъй като пациентите вече са транспортирани до Монтана. 
Аварията във видинското отделение по хемодиализа е първата и единствена в страната от този тип. Същата апаратура работи в още 70 болници в страната. Проблемът не опира до нейното функциониране, а до външни причини.
"Оценката на специалистите е, че това е хидравличен удар. По някаква причина извън болницата захранваща с питейна вода канализация е била аварирала, спаднало е налягането. Аварията е отстранена от ВиК-специалистите, извън болницата, пак казвам, и при повишаване на налягането към 16:35 часа миналия понеделник се е получила тази авария", каза народният представител Владимир Тошев.
В отделението очакват обещаните от Министерството на здравеопазването 180 хиляди лева за ново оборудване. Те са за хемодиализни апарати, легла и водоочистваща система.бСредствата са осигурени от Министерски съвет в края на септември.
Очакват се и резултатите от проверка на агенция "Медицински одит" за смъртен случай. Както BulNews.bg съобщи, 50-годишен мъж почина в болницата след пропуснати процедури.
08.10.2018, 16:30 часа
1038 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha