МВР търси съучастници на Северин, убиецът излязъл през Дунав мост с още двама

МВР търси съучастници на Северин, убиецът излязъл през Дунав мост с още двама МВР издирва съучастници или мотиватори на 21-годишния убиец на Виктория Маринова от Русе. Оказа се, че Северин Красимиров, който е физическият убиец на младата жена, е напуснал страната с компания - излязъл през Дунав мост с автомобил заедно с още двама. Това разкри вътрешният министър Младен Маринов пред депутатите от вътрешната комисия по време на редовния блицконтрол.
Двамата му спътници са установени и се разпитват. В Германия престъпникът е заловен в къщата на майка си и нейния приятел.
"За нас беше ясно, че става въпрос за психически неуравновесен човек с ясен сексуален нагон", обясни пред депутатите вътрешният министър. Към момента убиецът на Виктория не е разпитван от наш прокурор и полицай. Експертизите обаче доказват авторството на убийство, извършено по особено жесток начин и предшестващо изнасилване, повтори и пред депутати МВР-шефът.
И към момента се работи по други версии, но доминира версията, че това е случайно събитие на лице с цел задоволяване на сексуален нагон.
Въпросът защо убиецът е бил оставен да напусне страната, му бе зададен от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който заяви, че не му е станало ясно как се озовал в Германия.
"Убийството е извършено на 6.10.2018 между 11.00 и 11.40 часа. Извършителят е напуснал законно през Дунав мост посока Румъния на 7.10.2018 г. в 14.02 часа, с още двама, с автомобил. Той не е избягал, за него това е бягство, но ние към този момент не знаем, че е съпричастен към престъплението", опонира Маринов на Сидеров.
Националистът обвини МВР, че е допуснало престъпникът да забегне зад граница и за късмет е избрал Германия, а не Судан. Маринов уточни още, че за късмет граничният полицай го е регистрирал при напускането на границата.
Дали не е подтикнат да го извърши, зачуди се още Сидеров, като изтъкна, че, за да избяга от страната, убиецът добре е съзнавал какво е извършил.
Сидеров попита още дали престъпникът е циганин, а вътрешният министър отговори: "Български гражданин". Кажете циганин ли е - да или не, настоя Сидеров и изригна, че МВР вече нарича етническата престъпност битова престъпност. Защо беше спряна статистиката на етническите престъпления, недоволства още лидерът на ПГ на Обединените патриоти и посочи за пример убитата възрастна жена в Ботевградско преди време от двама цигани, които я съсекли с брадва, но съдията после ги оправдал.
Тази тема има много дълбоки корени, негодува атакистът и обяви, че изобщо нямало нужда полицаите да са повече от военните - трябвало МВР да намали трикратно числеността си.
Сидеров недоволства още, че нямало какво толкова МВР да се хвали, докато в същото време соцдепутатите във вътрешната комисия поздравиха Маринов за успешния старт като министър на вътрешните работи. Те го поощриха, че правилно спрял и обществената поръчка за административната реформа в МВР.
Можем вече да кажем, че от днес БСП подкрепя вътрешния министър, засмя се шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов.
Той направи забележка на Сидеров за етнизирането на престъпността.
Цветанов заяви, че не трябва по този начин да се акцентира на етническия характер на престъпленията, като даде пример с убийството на Яна в Борисовата градина, извършено от етнически българин.
Цветанов поздрави министъра за разкритото убийство и обобщи, че напълно споделя подхода да се говори прекалено много. да даде всички онези, които се изказват непремерено. От прибързаното говорене Цветанов заключи, че "цялата общественост беше подведена за това, че убийството на Виктория е свързано с нейната работа".
10.10.2018, 16:48 часа
1762 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha