Обвинен за златното съкровище за 2 млн. евро: То е фалшиво /снимки/

Обвинен за златното съкровище за 2 млн. евро: То е фалшиво /снимки/ "Венецът и торквата са имитации, които съм измислил. Венецът е имитация на тракийско изделие, а гривните и торквата са персийски стил. Изработени са от злато и сребро. Направени са така да изглеждат стари и антични. След като ги изработя ги състарявам с киселина", заяви обвиняемият Петър Влаев, един от четиримата задържани при акция на Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС, по време на заседание в специализирания съд за определяне на мярка за неотклонение на лицата. Той допълни, че има и матрица на предмет, която се е намирала в дома му, но е била иззета. Другите трима обвиняеми са Димитър Андинов, Антон Игов и Недко Добчев. Пред съда Андинов също каза, че предметите са имитация.
Припомняме, по-рано днес на брифинг беше посочено, че по предварителна оценка златните предмети са от 4 век пр. Хр. Четиримата обвиняеми са били задържани в момент, в който са опитали да продадат златния венец за 2 млн. евро. Според разследващите предметите са автентични.
Прокуратурата иска от съда задържаните, които са обвинени за организирана престъпна група и трафик на антични ценности, да останат за постоянно в ареста. По време на заседанието стана ясно още, че в разследването е участвал служител под прикритие. Обвиняемият Добчев каза, че не е бягал от органите на МВР, предаде БТА.
11.10.2018, 18:54 часа
1887 1
Коментари

Мълния!!!

11.10.2018, 22:46 часа
Гледам го аз днес на масичката, това в пликчетата... чуда се тези от Института на БАН какво гледат ....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha