Обрат! Експлозията в Керч - терористичен акт

Обрат! Експлозията в Керч - терористичен акт Първият заместник на началника на Росгвардия Сергей Меликов определи експлозията в Политехническия колеж в град Керч като терористичен акт, предава ТАСС. 
„Трагичните събития, които се случиха в Керч, засягат и Росгвардия. Ние сме участници в изпълнението на онези задачи, определени ни като нормативна база. Мога да кажа, че подразделенията на Росгвардия изпълняват функции при изпълнение на последиците от този терористичен акт", заяви Меликов пред журналисти. 
По думите му, в учебното заведение е задействано самоделно взривно устройство. 
„Причината е експлозия на самоделно взривно устройство", подчерта Меликов. 
По непотвърдена информация от социалните мрежи е имало и стрелба. По думите на очевидци е имало и опит за вземане на заложници. 
По-рано се разглеждаше версия за експлозия на газова бутилка, но по-късно стана ясно, че сградата не е газифицирана. Загиналите при инцидента са най-малко 10, а пострадалите - около 50, като 20 от тях са хоспитализирани с наранявания от различна степен.
На място работят медицински екипи, полиция, спасители и инженери. Специалните служби претърсват територията и издирват предполагаем нападател. Има и първоначално описание на нападателя. Става дума за 20-25 годишен мъж. Престъпникът е имал 12-милиметрово оръжие и, както се предполага, взривно вещество. 
17.10.2018, 14:38 часа
860 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha