Записването за безплатните курсове по програмиране на Враца софтуер продължава до 26 октомври

Записването за безплатните курсове по програмиране на Враца софтуер продължава до 26 октомври Продължава записването за новите безплатни 9-месечни курсове по програмиране на Враца софтуер общество. До 26 октомври може да кандидатствате онлайн за едно от двете направления - Уеб разработка с PHP или Java и андроид технологии. Курсовете са предназначени за напълно начинаещи -гимназисти, работещи и безработни. Провеждат се два пъти седмично - в делничен ден след 18:30 и събота или неделя.
Началото на новият сезон на безплатните курсове по програмиране е този ноември. След края на курса участниците ще бъдат подготвени да започнат стаж в софтуерна компания. Три компании-партньори на Враца софтуер наемат успешно завършилите курсисти в града. Към момента 25 човека от успешно завършилите работят в ИТ сферата. 
През годините усърдната работа на младият врачански екип печели редица награди, сред които конкурсът за социално предприемачество ПРОМЯНАТА, Google RISE award,  наградата на Българската асоциация по информационни технологии в категория “Образование”, наградата на Министерството на труда и социалната политика в категория “Образование”, наградата на вестник 24 часа “Достойните българи”. Враца софтуер беше отличена и в класацията 30 под 30 в категория “Социално предприемачество” на списание Форбс.
Мисията на Враца Софтуер да предоставя възможности за предизвикателна и добре платена работа на врачани в родния си град срещна разбиране от Фондация “Америка за България” , която е изключително съпричастна към създаването на възможности за работа и образование на младите хора в България.
Част от бъдещите планове на Враца софтуер включват изграждане на споделено работно пространство (coworking space), в което дигиталната общност на Враца може да се събира заедно, да твори и да споделя опит и ресурси помежду си. Освен програмирането и дигиталния маркетинг, врачани ще имат възможност да се обучават в някои от най-търсените професии - Софтуерно тестване (QA) и Дизайн в следващите две години.
Ако искате да сте част от дигиталната промяна във Враца, кандидатствайте на http://school.vratsasoftware.com/train-devs/
 
18.10.2018, 10:35 часа
791 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha