Майки скандират под прозорците на кабинета: "Симеонов вън", "Симеонов, ти си срам"

Майки скандират под прозорците на кабинета: "Симеонов вън", "Симеонов, ти си срам" Родителите на деца с увреждания се събраха на протест под прозорците на Министерски съвет с искане на оставка на вицепремиера Валери Симеонов.
Протестът е заради изказването на Симеонов, че те са "група кресливи жени" с "уж болни деца", което протестиращите считат за недопустимо, заради което и поискаха той да се оттегли от правителството. Те развяват черни знамена, плакати с надписи "Симеонов, ти си срам", пуснали са си хайдушки песни. Бе пуснат и запис на изказването на вицепремиера, което бе съпроводено от бурни освирквания, след което последваха и виковете "Оставка".
"Вървете си г- н Симеонов, вървете си!", призова митингът на майките.
"Ако той не я подаде, надяваме се премиерът да му я поиска”, обявиха протестиращите и продължиха със скандиранията "Оставка" и "Нямате място в управлението на страната".
На място има и засилено полицейско присъствие, като жандармеристи са преградили входа на сградата на Министерски съвет. Въпреки това хората направиха опит да напреднат към вратите на властта, но няколко кордона служители на реда се изправиха пред тях.
На протеста бяха забелязани журналистката Лора Филева с бебето си. Репортерката на "Дневник" е дъщеря на шефката на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова и направи дебют с новороденото. Сред майките бяха още Кин Стоянов, Нидал Алгафари, Еленко Божков. 
Предварително бе планирано протестът да продължи до 17:30 часа. Родителите обаче ясно заявиха, че ще се съберат пред Министерски съвет и вечерта. Те са категорични, че няма да спрат да протестират, докато Валери Симеонов не си подаде оставката. Призоваха и още граждани да се присъединят след тях след края на работния ден.
Родителите на деца с увреждания подчертаха, че протестът им не е политически. 
В още редица други градове са насрочени протести с искане за оставката на вицепремиера, включително и в Лондон, пред посолството на България.
22.10.2018, 14:37 часа
600 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha