Тръмп предупреди полицията и армията за мигрантския керван, отрязва парите за три държави

Тръмп предупреди полицията и армията за мигрантския керван, отрязва парите за три държави Граничната полиция и армията са под тревога заради мигрантски керван към американско-мексиканската граница.
Това написа в "Туитър" президентът на САЩ Доналд Тръмп.
Той подчерта в социалната мрежа, че е сигнализирал на армията и на граничната полиция, че ще последва извънредно положение във връзка с мигрантския керван от Централна Америка. Той също твърди, че в групата от мигранти има и хора от Близкия изток.
Тъжно, изглежда, че полицията и армията на Мексико не успяват да се справят с кервана, насочил се към южната граница на САЩ. Има престъпници и неизвестни хора от Близкия изток. Алармирах граничния патрул и армията, че това е извънредно положение. Трябва да променим законите, оплака се Тръмп и за пореден път нападна демократите, че не оказват помощ за промяна на "жалките ни имиграционни закони".
Американският лидер обяви, че орязва финансовата помощ за Гватемала, Хондурас и Салвадор.
Според него Гватемала, Хондурас и Салвадор не могат да си свършат работата и да попречат на гражданите на трите държави да влизат в САЩ нелегално.
Ще започнем да прекратяваме или съществено да орязваме огромната чуждестранна помощ, която им даваме редовно, подчерта той.
Около 4000 души, предимно от Хондурас, са се насочили към САЩ. През миналия петък държавният секретар на САЩ Майк Помпео предупреди, че ситуацията на границата с Мексико се превръща в криза.
22.10.2018, 16:44 часа
801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha