Безумно! Пробваха да вдигнат колата на правилно паркирал врачанин /снимки/

Безумно! Пробваха да вдигнат колата на правилно паркирал врачанин /снимки/ Младеж от Враца се оплака от безумно поведение на служители на врачанското общинско предприятие „Паркинги и гаражи“. 24-годишният Алекс Игнатов потърси агенция BulNews, за да разкаже за неволите си. 
В края на миналата седмица младежът спрял колата си „БМВ“ пред дома си на бул. „Христо Ботев“ №61. На мястото няма знак, ограничаващ паркирането и младежът не бил в нарушение. 
За сметка на това в другото платно, където спирането е забранено, имало много коли. Предишната вечер обаче младежът бил паркирал там и на сутринта бил зарадван с фиш от 20 лева.
По тази причина Алекс направил проверка и след като установил, че няма забрана, спрял на шосето в посока пощата. Така обаче реално затапил движението, тъй като въпреки знака, автомобилите в другото платно стигнали от началото до края на улицата. 
Ненадейно до колата му спрял паякът на „Паркинги и гаражи“, който започнал да се приготвя да я вдига, докато полицай снимал. Младежът веднага слязъл при служителите и поискал обяснение, тъй като не бил в нарушение. Започнала разправия, в която се включили и съседи от улицата, които също се оплакали, че няма как да спират пред домовете си.  На място пристигнали и служители на КАТ-Враца.
След като станало ясно, че на кръстовището има единствено знак, забраняващ преминаването с каруци, работниците с паяка оставили колата на Алекс и не му наложили глоба. Униформените обаче го помолили да премести автомобила си отсреща, за да не пречи на движението. Молбата на униформените била доста странна, тъй като точно в другото платно е забранено да се паркира и именно затова ден по-рано му бил издаден фиш. 
Възмущението на Алекс е, че правилното паркиране на бул. „Христо Ботев“ е едва ли не мисия невъзможна, а нарушителите, които всъщност блокират движението, често не се санкционират. Младият мъж е подал жалби до община Враца и до областната дирекция на полицията /на снимките/.
Днес положението на улицата е същото – десетки неправилно паркирани автомобили в посока площад „Руски“ и нито една на „разрешеното“ място в посока пощата. 
 
23.10.2018, 08:36 часа
5747 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha