Политолог: Валери Симеонов се самозабрави! Той е като оставено без надзор дете

Политолог: Валери Симеонов се самозабрави! Той е като оставено без надзор дете Вицепремиерът Валери Симеонов се самозабрави и премина границата в този случай. Той е като едно дете, оставено без надзор. Постепенно неговата детинщина ескалира – като се започне от блъскането на една жена на границата до това крайно неуместно изказване, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия политологът доц. Стойчо Стойчев по повод изказването на Симеонов за майките на деца с увреждания -  "кресливи жени" и майки на "уж болни деца".
Според доц. Стойчев Борисов вече обмисля варианти за изваждане на НФСБ от управляващата коалиция, като по думите му, на мястото на партията на Валери Симеоновкабинетът ще разчита на подкрепата на Веселин Марешки и на негласната подкрепа на ДПС.
Ние можем много да търпим, но това правителство рискува да се превърне в един по-мек вариант на кабинета "Орешарски" и да има постоянни протести за всяко едно нещо, каза политологът Първан Симеонов. Валери Симеонов много вярва в това, което мисли и много държи да го казва, независимо, че то не е вярно. С изказванията си Симеонов често разделя хората – половината го харесват, половината не го харесват. В такава ситуация обаче никой не може да го хареса и той трябва да понесе политическата цена. Не се говори така, не можеш да си позволиш такъв език, подчерта Симеонов.
В тази ситуация Борисов губи най-важното си качество – да е началник. След трудностите при смяната на министрите, за втори път той проявява слабост, което може да накара хората да мислят, че "царят" е гол и да поискат да го сменят. Правилен ход в тази ситуация много трудно може да има, защото всеки знае, че ще е до следващия път, до следващия скандал в Обединените патриоти, каза още политическият анализатор.
23.10.2018, 09:29 часа
838 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha