Кюрди пробваха да минат в Румъния при Оряхово

Кюрди пробваха да минат в Румъния при Оряхово Кюрдски граждани са опитали да излязат от страната ни през ферибота между Оряхово и Бекет. 19 чужденци, натоварени в микробус, управляван от сърбин, е опитал да премине през ГКПП на път към Румъния, но са били спрени от граничните власти на северната ни съседка.
От районната прокуратура в Оряхово вече са заведели 13 бързи производства срещу пълнолетните граждани, щурмували държавната ни граница. Всичките са срещу лица от кюрдски произход и са за опит дае излязат през границата на страната без знанието и съгласието на граничните власти.
19-те чужди граждани, от които 6 деца, 4 жени, 9 мъже, всички от кюрдски произход, са били укрити в микробус с чешка регистрация, управляван от сърбин, срещу когото е започнато досъдебно производство заради опита му да преведе през през границата ни чужденците.
Днес румънските власти са предали бегълците на нашите граничари. Предстои вземане на постоянни мерки за неотклонение и сключване на споразумения, допълват от прокуратурата.
23.10.2018, 09:43 часа
809 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha