Тъжно! Три врачански семейства отказаха да осиновят красиво ангелче

Тъжно! Три врачански семейства отказаха да осиновят красиво ангелче През миналия месец социалните във Враца са станали свидетели на безумна случка, научи агенция BulNews. 
Три семейства от областта са отказали да осиновят предложено им дете. Фрапиращото в случая е, че детето е отговаряло на всичките им критерии и реално нямало никаква причина да го отхвърлят. Малката красавица е от български произход, здрава е, няма фамилна обремененост или друг физически и психически проблем.
„През миналия месец сме получили три отказа за едно здраво дете на 4 годинки. В два от случаите не бяха посочени мотиви за откази. Единствено третите кандидат-осиновители имаха заложени изисквания то да е с 4 месеца по-малко, отколкото възрастта на предложеното им. 
За нас обаче това е несериозно, това не са мотивирани кандидат-осиновители. Ето защо понякога е трудно да се определят подходящите осиновители за децата. Просто няма да повярвате за какво красиво ангелче става дума“, разказа директорът на дирекция „Социално подпомагане“ Мария Търнавска.  
До края на годината детето ще бъде осиновено, уверена е Търнавска, като дотогава то е настанено в приемно семейство.
Тя посочи, че основните изисквания на всички кандидат-осиновители са детето да е здраво, да е от български произход и да е от 0 до 5 години. 
Към момента вписаните в регистъра деца за пълно осиновяване са 124, като 61 са здрави, а 63 са децата с увреждания. През септември са вписани 4 здрави деца, които са във възрастовия диапазон от 7 месеца до 10 години. За по-малките деца вече са определени подходящи осиновители, от които се очакват молби за осиновяване.
 
23.10.2018, 12:30 часа
9664 1
Коментари

здраве за дечицата

23.10.2018, 13:49 часа
нека господ закриля малките дечица и да им предостави по-лек и приятен живот,дано родителите оставили такива същества да носят греховете си цял живот,какви сърца имате.е.....то да се мъчи само и да чака някой...ужаасс
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha