Тръмп отново се нахвърли срещу медиите и опонентите си

Тръмп отново се нахвърли срещу медиите и опонентите си Президентът на САЩ Донлад Тръмп отново обвини опонентите си и медиите за турбулентната политическа среда в страната. Това се случва в деня, в който бяха изпратени колети-бомби в дома на Обама, на семейство Клинтън и други публични фигури, посочва телевизия CNN.
Самият Тръмп не пое отговорност за тона на политическите дискусии, отбелязват от телевизионния канал.
Американският президент упрекна медиите в "безкрайна враждебност" и ги призова да използват сдържан тон. Коментарът беше направен в Уисконсин по повод на пратките с бомби, адресирани до изявени представители на Демократическата партия.
Той изрази недоволство и към протестиращите срещу номинацията на Брет Кавана за върховен съдия и срещу ресторантите, които отказаха да обслужват хора от президентското обкръжение.
Тръмп посочи, че никой не бива да сравнява политическите си опоненти с исторически злодеи, което според него се случва непрекъснато. По думите му, несъгласията могат да се преодолеят мирно, като хората отидат до избирателните урни.
Упреквайки медиите за тона им, той ги призова да дадат своя принос за сплотяването на американците.
Тръмп отправи критики и към данъчната политика и регулациите, въведени от демократите.
След критиките към опонентите си той изрази одобрение към собственото си поведение.
"Впрочем, виждате колко добре се държа тази вечер? Виждали ли сте това преди? Всички ние се държим много добре", обърна се той към множеството
От своя страна шефът на CNN Джеф Зукър обвини Тръмп, че не преценява последиците от своите думи и не разбира докъде водят нападките срещу медиите.
25.10.2018, 09:50 часа
529 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha