Пет неща, които успелите хора правят преди 8 сутринта

Пет неща, които успелите хора правят преди 8 сутринта Независимо дали Ви харесва или не, максималното оползотворяване и правилно организиране на сутрешните часове преди работа могат да са ключът към успеха, здравето и добрия живот, пише Forbes.
Ранното ставане е сходна черта на много високопоставени ръководители, държавни лица и влиятелни хора. Маргарет Тачър например ставала в 5 часа всяка сутрни; Франк Райт се събуждал в 4, а Робърт Айгър - главният изпълнителен директор на Disney - става в 4:30.
Много хора мислят, че работят най-добре нощем. Според изследване на Inc. Magazine обаче онези, които стават рано, са по-активни и по-продуктивни. Освен това имат и по-добро здраве. Ето и пет неща, които успелите правят преди 8 сутринта:
Упражнения
Повечето хора, които тренират всеки ден, го правят сутрин. Независимо дали предпочитате йога или пък посещение на фитнеса, упражненията преди работа са тонизиращи и Ви дават заслужено усещане за постижение.
Планирайте деня си 
Максимизирайте потенциала си, като си направите програма за деня, включваща целите и задачите. Сутрешните часове са много походящо време за тази цел, тъй като често са единствените спокойни мигове за хората през деня. Планирайте и 10-минутна почивка след стресиращи срещи за бърза разхока или пък медитация на бюрото. Оставете си и малко време вечерта, за да си подготвите добра храна за работа на следващия ден.
Закусвайте здравословно
Много от нас много добре знаят какво е да се изстрелваш от вратата с чаша кафе в ръка и празен стомах. Сядаш на бюрото и вече се чудиш кога ли ще отвори будката за закуски. Усещането никак не е приятно. Вместо това, отделете време сутрин да заредите тялото си за задачите, които предстоят. Така умът Ви ще е съсредоточен върху работата, а не върху стържещия стомах.
Визуализация
Напоследък всички говорят колко е важно физическото здраве, но често умственото здраве се пренебрегва. Сутринта е перфектното време за прекарване на няколко спокойни мигове насаме със себе си в медитация или визуализация. Представете си предстоящие ден, като се съсредоточите върху успехите, които ще постигнете. Дори и само минута визуализация и положително мислене могат да подобрят настроението Ви и погледа Ви върху натоварения ден.
Най-трудните задачи най-напред
Всички имаме поне по една задача дневно или седмично, която ни ужасява и постоянно отлагаме.
Ето и един лесен съвет, който ще Ви спести стреса - свършете най-неприятните неща първи. Вместо да очаквате неприятното усещане, която тя Ви носи, отстранете я.
Обикновено хората сутрин са най-отпочинали и енергични. Ето защо те са и много по-способни да се справят с по-трудни проекти. Освен това така денят ще стават все по-лесен, а не обратно.
27.10.2018, 08:54 часа
1181 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha