Индонезийски самолет се разби в морето, всички 188 души загинаха /снимки/

Индонезийски самолет се разби в морето, всички 188 души загинаха /снимки/ Самолет Boeing 737 на авиокомпания Lion Air е изчезнал от радарите, веднага щом е излетял от Джакарта, съобщи Франс прес.
Машината е изгубила връзка 13 минути след излитането в 6:20 ч. местно време (1,20 ч. българско време). Самолетът е летял по вътрешен маршрут.
По сведения на индонезийските власти самолетът е паднал в морето.
Информация за намерени останки е предал екипаж на един от влекачите, които са били в района на инцидента, съобщава местното радио "Елшинта".
По първоначални данни на борда е имало 178 пътника, две бебета и едно дете, двама пилоти и пет души обслужващ персонал. Всички те са загинали.
Спасителите вече установиха мястото на катастрофата, където са пръснати отломки от машината и вещи на пътниците. "Намерихме спасителни жилетки, мобилни телефони и отломки от самолета", каза говорител на индонезийската агенция за спасяване и издирване. Фюзелажът вероятно е на морското дано, на дълбочина около 35 метра, уточни той. 
"Лайън еър" е най-големият нискобюджетен превозвач в Индонезия. Компанията заема едно от последните места в международните класации на авиокомпаниите по безопасност. 
 
29.10.2018, 08:15 часа
537 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha