Изгладнели деца поругаха паметта на мъртвите на Задушница в Монтана /видео/

Изгладнели деца поругаха паметта на мъртвите на Задушница в Монтана /видео/ На Задушница в събота гробищата в Монтана се превърнаха в безплатен обяд на групи от деца носещи пликове и обиращи храната, която близки оставят на гробищата, научи BulNews.bg.
„Тези деца влизат със своите родители, с потока от останалите хора през главния вход. Няма как да ги спрем. Те идват под предлог, че отиват на гробовете на свои близки. Охрана имаше. На клипа се вижда как охранителите ги гонят ”, каза директорът на „Обредни дейности” – Монтана Венка Динкова.
„Реагирахме веднага, когато ги видяхме. Става на въпрос за 15-20 деца под 10-годишна възраст”, обясниха мъжете от охранителната фирма.
„Отсякохме и черешите, защото децата влизат да берат от дръвчетата. Това се наложи, защото се качват на паметниците, за да достигнат до плода. По този начин ги чупят. Ние ги изгонихме”, разказа още Венка Динкова.
Тя каза още, че след случая са дошли и са бутнали 15 надгробни плочи. Според нея грешката не е в децата, а в техните родители, защото не ги възпитават. Хората допълниха още, че освен децата и кучетата разнасят храна. От Гробищния парк се опитват да поддържат алеите чисти.


05.11.2018, 08:30 часа
4165 1
Коментари

Леле Мале

05.11.2018, 16:54 часа
Цигански глад кво да се прави това е положението баце, ама по-добре те да го изядът от колкото кучета и плъхова, иначе, че са невъзпитани и неблагодарни и уброгават паметниците, ама ние сме си виновни за това, с нашата неправилна интеграция за избори
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha