Съдят жена, опитала да изведе бебето си в Турция без разрешението на другия родител

Съдят жена, опитала да изведе бебето си в Турция без разрешението на другия родител Районната прокуратура във Варна предаде на съд Теодора К., която превела непълнолетното си дете през границата на страната без разрешението на органите на властта. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.
35-годишната подсъдима ще отговаря за престъпление по член 280, ал. 2 от НК. 
На 5 септември 2016 г. Теодора извела детето си с полет за Истанбул. За да изпълни решението си да пътува в чужбина без разрешението на другия родител, тя закупила билети за вътрешен полет в България от летище Варна. Знаела, че при вътрешните полети не се изисква разрешение от другия родител. 
Жената купила билети за самолет от Варна до София и от Варна до Истанбул. След проверката на документите на майката и детето на летище Варна от служителите на Гранична полиция, подсъдимата се качила на полета за Турция заедно със сина си и така осъществила престъплението по член 280, ал. 2 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който преведе през границата без разрешение лице, ненавършило 16-годишна възраст.
Районната прокуратура във Варна е наложила забрана на подсъдимата да напуска страната. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.
09.11.2018, 15:31 часа
689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha