Диетолог: През зимата консервираното е много по-полезно от прясното

Диетолог: През зимата консервираното е много по-полезно от прясното До 70-75% трябва да са суровите плодове и зеленчуци в храната ни, а отношението зеленчуци-плодове трябва да е 2 към 1. Когато консумираме голямо количество плодове, приемам и голямо количество захар. Това обясни пред bTV д-р Силвия Паскалева – диетолог и физикален терапевт.   „От най-ранна детска възраст ние трябва да приучаваме децата към вкусовите рецептори. Давайки му плод, който то обича, постепенно ще започне да го приема. Давайки му шоколад, естествено, шоколадът е много сладък, често с много атрактивна опаковка, то ще започне да яде шоколад. Но ние не трябва да изключваме едното или другото, просто трябва правилно да насочваме децата“, обясни тя. 
Плодове, които могат да се ядат за десерт са ябълките, каза още тя.   Диетологът изтъкна, че храната за децата трябва да е сготвена и прясна, а сандвичите, които са много удобни за родителите, не са никак полезни.   Липсата на минерали и витамини през зимата нараства, затова е важно да се приемат плодове и зеленчуци. Много пъти консервираното е много по-полезно от прясното, трябва да се върнем към традициите, според лекаря.   Д-р Силвия Паскалева припомни, че е опасно безразборното приемане на антибиотик, защото това влияе на имунната система.
 
10.11.2018, 16:35 часа
1223 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha