Еколози удариха със солени актове врачанска фирма и чиновник

Еколози удариха със солени актове врачанска фирма и чиновник Експерти от регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите във Враца удариха със солени глоби врачански работодател и длъжностно лице, научи агенция BulNews. През миналия месец експертите са наложили две наказателни постановления за сумата от 4 200 лева.
По-тлъстата санкция е била наложена на врачански работодател, който не бил изпълнил в срок дадено предписание за привеждане дейността на обект в съответствие с екологичното законодателство. Той е ужилен със сумата от 4 000 лева.
Другото наказателно постановление е наложено на длъжностно лице, което било издало позволително за ползване за стопански цели на билка от вида бял оман. Лечебното растение е забранено за събиране от естествени находища на територията на цялата страна и за действието си чиновникът отнесъл санкция в размер на 200 лева.
За периода експертите са извършили 95 проверки, от които 19 са или извънредни, а 4 са били по сигнали и жалби на граждани.
14.11.2018, 07:58 часа
1484 1
Коментари

Тодор

14.11.2018, 15:09 часа
Доказано е, че българските "еколози" всъщност са еко рекетьори, които само изнудват българския бизнес и му пречат да се развива!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha