Бунт в Северозапада! Обгазявани от свинеферма се жалват в парламента

Бунт в Северозапада! Обгазявани от свинеферма се жалват в парламента Жителите на Дунавци за пореден път се вдигат на бунт срещу намиращия се до града свинекомплекс, научи агенция BulNews. Въпреки, че в момента обектът не функционира, хората от Видинско са ужасени, че отново ще са принудени да дишат смрадта, разнасяща се от фермата, съобщи председателят на инициативния комитет Малин Младенов. 
„Не искаме да пречим на ничии икономически интереси, но си искаме чистия въздух и почва“, обясни той. В града се събира подписка срещу фермата за свине, такава се прави и в близките села Търняне, Жеглица и Синаговци, където се усеща миризмата от отпадния продукт при отглеждането на свинете.
Преди години жителите на града се вдигнаха на протест и успяха да затворят фермата. Но собствениците и сега отново стягат помещенията за ново отглеждане на свине. Върховният административен съд е решил, че фермата може да съществува. Според общината във Видин изграждането на 10-те сгради не е незаконно. За да бъде затворена отново фермата, пък трябва да се докаже вреда за околната среда.
Въпреки това, жителите на града се оплакват до институциите и се готвят да изпратят подписката до парламента, като вече са получили подкрепата на омбдусмана Мая Манолова. 
15.11.2018, 08:25 часа
2144 2
Коментари

осмърдян

15.11.2018, 09:14 часа
да, зная за миризмите, които бълва станцията за биогаз в село Царевец до Мездра. често ходя там и вярно е много гадно! едвам се изтърпява тази смрад от разлагащи се торови отпадъци,но явно човека си платил и никой не го контролира! протести трябват!

УЖАС !

15.11.2018, 08:37 часа
АКО ЗНАЕТЕ ЗА КАКВА СМРАД ИДЕ РЕЧ В С. ЦАРЕВЕЦ ДО МЕЗДРА. СТАНЦИЯТА НА ДРУГАРЯ БОЯН ТРОВИ ХОРАТА ! АМА КАКВО ОТ ТОВА КОГАТО КОНТРОЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ СА ПОДКУПЕНИ ! НЯМА ТАКЪВ ГЕНОЦИД, ПОВЯРВАЙТЕ! ДАЙТЕ ГЛАСНОСТ ТРИБАЛИ, МОЛИМ ВИ! ВИЕ СТЕ СИЛА !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha