Гореща нощ! „Ауди“ изгоря като факла, пробваха да запалят и „ГАЗ“-ка

Гореща нощ! „Ауди“ изгоря като факла, пробваха да запалят и „ГАЗ“-ка Палеж на два автомобила е бил извършен във Вършец миналата нощ, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Монтана. Жертвите на атаката са двама местни младежи.
Престъплението е извършено към 3 часа на 15 ноември на улица „Христо Ботев“ №28. Неизвестен пироман залял със запалителна течност лек автомобил „Ауди А3“ и драснал клечката. След като колата пламнала, подпалвачът се насочил и към паркирана наблизо „ГАЗ“-ка. Преди обаче огънят да се разгори злосторникът избягал. Леката кола е изгоряла напълно, но товарното возило се разминало само с обгорели две гуми. 
Автомобилите са собственост на двама младежи от курортното градче. „Ауди“-то е на 23-годишния К.А., а „ГАЗ“-ката се ползва от брат му Н.А. на 24 години. Те били събудени от пламъците и веднага подали сигнал на телефон 112. Въпреки усилията им и съдействието на огнеборците обаче не успели да спасят колата.
На място пристигнал и екип на полицията, който направил оглед. Униформените установили, че преди да драсне клечката, подпалвачът свалил акумулатора на „ГАЗ“-ката. Извършителят се издирва, образувано е досъдебно производство.
 
16.11.2018, 09:24 часа
4087 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha