Скръбна вест! Почина Фори Буковски

Скръбна вест! Почина Фори Буковски Днес е починал един от строителите на съвременна Враца инж. Христофор Буковски, когото всички наричаха Фори. По време на работата по водния цикъл в града Буковски си изкълчва крака, след което преживя няколко операции. Оттогава той бе почти обездвижен.
„Няма човек от по-старото поколение, който да не познава Буковски. Той беше дългогодишен зам. кмет на Община Враца. Огромна е неговата заслуга за изграждането на стадион "Христо Ботев", яз. "Среченска бара", поликлиниката, стоматологията, жк. "Дъбника" и цялостното благоустройство на града.
Като председател на футболен клуб „Ботев“ през 70-те год., нашият отбор постигна най-високите си спортни успехи. Със своята висока компетентност и несломим дух, през годините на демокрацията, той построи 26 жилищни блока с над 350 апартамента. С голяма болка на душата се разделяме с един достоен и скромен човек, дал всичко от себе си за родния град“, написаха негови колеги в социалните мрежи.
Поклонението пред тленните му останки е предвидено за неделя от 11 ч. в църквата на пл. "Руски". Погребението ще бъде на Старите гробища.

Поклон пред паметта му!
16.11.2018, 15:03 часа
9455 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha