Бели гълъби в небето в памет на жертвите при катастрофи в Мездренско

Бели гълъби в небето в памет на жертвите при катастрофи в Мездренско Доброволци от Български младежки червен кръст – Мездра, съвместно с община Мездра и на Районно управление на полицията отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Възпитаниците на мездренските ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методии“ и на СУ „Св. Климент Охридски“ в Зверино организираха флашмоб по оказване на първа долекарска помощ, раздаваха листовки на водачите и издигнаха плакати с послания към водачите на пътни превозни средства да бъдат внимателни на пътя и да спазват Закона за движение по пътищата.
Въпреки студа, повече от 20 деца активно се включиха в инициативата. Към тях се присъединиха кметът на общината инж. Генади Събков и служители на полицията.
Тереза Богданова, участник във флашмоба, сподели какво я подтиква да е сред доброволците:
„Чувствам се като човек, който може да помогне и се надявам наистина да бъде така, защото обичам да помагам на хората и те да бъдат добре“, каза тя.
Кулминация на проявите по случай Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП бе с пускане в небето на три бели гълъба.
Кметът на Общината изрази своето очарование от делото на младите червенокръстци:
„Трогнат съм и съм очарован от това, което направиха нашите деца. Ние българите обикновено сме със собствено мнение по всички въпроси и трудно се влияем от авторитети, но мисля че този жест, който направиха младите наши наследници заслужава огромно внимание. Дано ни трогнат, дано да бъдем по-внимателни на пътя, дано да бъдем по-отговорни към себе си и към хората, които ни обичат“, каза инж. Събков.
Ръководителят на младежите от Зверино Петя Илиева изказа своята благодарност от съвместната работа на доброволци, община и полиция.
Мероприятията бяха организирани на КПП „Ребърково“, само на метри от т.нар. „Турски завой“, където често стават пътно-транспортни произшествия, повечето – с летален край.
19.11.2018, 12:50 часа
1702 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha