Ексшеф на Народното събрание отново помага на талантливи деца от Монтанско

Ексшеф на Народното събрание отново помага на талантливи деца от Монтанско Един ученик и девет студенти от Монтанско отново са стипендианти на доц. Борислав Великов.
На традиционнната среща младите хора увериха дарителя, че ще се върнат да работят в родния край, а той пък ги препита как са с успеха, с ученето и професионалната им ориентация.
Нанси Спасова от Монтана учи за медицинска сестра и твърдо вярва, че няма да напусне България, но тайната й мечта е да продължи следването и да стане анестезиолог.
Галина Дунина от град Вълчедръм ще стане начален учител по български и география. Брат й Стефан е първи курс национална сигурност и се справя добре. Атанаска и Петя Петрови от село Смоляновци следват икономика. Петя разказа за изпитите, които вече преминават смао он- лайн. 16- годишният Иван Ангелов е възпитаник на професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Монтана. Сред стипендиантите е и биатлонистът Християн Георгиев от село Бързия, студент в Националната спортна академия, активен състезател, когото го очакват нови завоевания.
Председателят на 39-то Народно събрание, три мандата народен представител на Монтана и председател на партия БНД, част от коалиция Реформаторския блок, доц. Борислав Великов дава стипендии вече петнадесет години на 60 младежи от бедни семейства.
20.11.2018, 15:54 часа
738 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha