Дани Йорданов: Въпросите, които Слави Трифонов трябваше да зададе на премиера Борисов

Дани Йорданов: Въпросите, които Слави Трифонов трябваше да зададе на премиера Борисов 1. КОЙ предложи Марияна Николова за вицепремиер? Говори се, че тя е жената до Валери Симеонов, началник е и на кабинета му, което като че ли обяснява ехидната усмивка на Симеонов вечерта, когато подаде оставка...

2. Неотдавна казахте, че правителството ще падне, ако Валери Симеонов подаде оставка. Изборът на г-жа Николова ли Ви крепи в момента? Тя ли е най-ключовата фигура за кабинета и в държавата?

3. Отново има масови протести, хората в десетки градове блокират редовно главни пътни артерии с искания за оставка на правителството и с искане да живеят по-добре. Чуват се призиви за смяна на системата, а така или иначе се усеща властова изчерпаност. Ще обърнете ли внимание на гнева на хората или за по-удобно ще се правите, че няма протести?

4. Преди време заявихте, че излезете ли от политиката, това ще е краят на живота Ви. Само властта ли Ви държи жив? Наистина ли толкова няма какво друго да правите?

5. Как се формира цената на горивата у нас и вярвате ли на мантрата, че "Лукойл" работи на загуба? Какви са отношенията Ви с Валентин Златев?

6. Всички милиарди, които "давате" в различните сфери, са формирани от плащанията на българските граждани, включително от данъци, такси и глоби. Защо не чухме едно "Благодаря" лично от Вас към народа за това и защо не опитате да правите държавен бюджет с повече производство и по-силна икономика, а не с повече рестрикции за всички ни и измислени данъци?

7. Защо едни и същи фирми печелят обществени поръчки, особено за строеж на инфраструктура? (Тук споменаването само на Джи Пи Груп дава вратичка за измъкване.) Има ли според Вас нагласени обществени поръчки - да или не?

8. Как си обяснявате неоспоримия факт, че все още в България няма осъден и лежащ в затвора политик от висшия ешелон? Всички ли сте толкова честни, хрисими и добри?

9. Защо властта в последните години позволи на Пеевски да стане толкова голям, че никой в момента да не може да го пипне? Кого виждате в огледалото, ако не него?

10. Има ли нещо нередно в това финансовият министър Владислав Горанов да живее в луксозен апартамент от 180 кв. м. на бизнесмена Кирил Домусчиев? Този факт има ли връзка с това, че преди време държавата отпусна 5 млн. лв. за изграждане на трибуна "Моци" в Разград, както и опрощаването на 55 млн. лв. неустойки на Домусчиев по приватизационни договори?

11. Докога ще се извинявате с предишните управляващи? Не е ли малко жалко да имате три правителства и все да намирате оправдание за неудобните теми?

12. Доволен ли сте от избора си на главен прокурор? От едно СРС през 2013 г. разбрахме, че Вие сте го избрал, думите са на Николай Кокинов, тогавашен градски прокурор на София.

13. Защо НСО охранява Доган и защо българският народ трябва да плаща сметката?

14. Депутати и министри в Холандия, Дания, Швейцария и други държави пътуват до работното си място с Градски транспорт и колело. В България кога?

15. В библиотеката в кабинета Ви няма нито една книга. Четете ли?

Дани Йорданов, фейсбук
22.11.2018, 10:00 часа
5249 1
Коментари

...

22.11.2018, 11:22 часа
Това с оставката е политическа игра на друга партия !Не трябва да се иска оставка а това правителство да направи тези неща за,който протестира народа и след като ги направи да подават оставка.Така ще минат 5 месеца до новото правителство и кур за вс.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha