Инспектори от ИАРА масово проверяват търговците на риба в Монтана

Инспектори от ИАРА масово проверяват търговците на риба в Монтана Във връзка с наближаващите никулденски празници ИАРА проверява произхода на рибата, която ядем и ще сложим на трапезата си. С цел превенция на нерегламентирания, недеклариран и нерегулиранин риболов и търговия с продукти от риболов.
Инспекторите на агенцията в Монтана призовават да не се купува риба от нерегистрирани търговци и производители.
При нереднисти всеки може да сигнализира на телефонен номер на ИАРА 0885111881 – Ростислав Василев и 0886610262 Валери Спасов или телефон 112.
За периода от 30.11.2018 г. до 03.12.2018 г. инспекторите на ИАРА извършиха 53 проверки в търговската мрежа в цялата страна, в рибовъдни стопанства, във вътрешните водоеми, както и на превоза на риба. Съставени са 4 акта за нарушения на Закона за рибаството и аквакултурите (ЗРА) и са предприети действия, съгласно закона.
“В сравнение с предишни години, тази година намалява количеството на незаконно уловената риба и на нерегистрираните стопанства. Проверките са повече от преди, а нарушенията значително по-малко, което се дължи както на множеството подобрения в нормативната уредба, така и на по-активната и ефективна работа на инспекторите”, коментира изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов.
Той съобщи, че проверките продължават в цялата страна и след Никулден.
04.12.2018, 14:49 часа
1319 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha