Събраха 12 188 лева от благотворителен концерт за Божи и Марти от Хърлец

Събраха 12 188 лева от благотворителен концерт за Божи и Марти от Хърлец 12 188.40 лева бяха събрани от благотворителна инициатива „Да помогнем на Божи и Марти да проходят“, включваща концерт и кулинарен базар. Събитието бе организирано от МГЕРБ – Козлодуй, с любезната подкрепа на Община Козлодуй, НЧХП „Христо Ботев – 1879 г.“, гр.Козлодуй. Атомната електроцентрала предостави зрителната зала на Дом на енергетика безвъзмездно. 
Изпълнителите, които подкрепиха благородната кауза и също безвъзмездно участваха бяха: Дивна, Пламена, Светлин Миланов, Ендо, Рафаел и танцов състав „Златия“. Събраната сума от 12 188 лв. бе генерирана от продажба на талони за вход на стойност 20 лева и от кулинарен базар, който се състоя в същата вечер. В подготовката на домашни вкусотии се включиха общински служители, пенсионери от клуб „Мъдри сърца”, служители на детски градини, социални услуги, на атомната електроцентрала. Общо над четиридесет души участваха в подготовката на над 60 вида домашни изделия.
Божидар и Мартин са две дълго чакани деца, живеещи в любящо семейство от с. Хърлец. Те се раждат в 7-мия месец, след което прекарват в кувьоз 40 дни. Изписани като напълно здрави деца, на година и половина лекарите им поставят окончателната диагноза – детска церебрална парализа. Всеки месец те посещават специализирани центрове в София и Велинград, благодарение на което започват да пълзят и да се обръщат, изправят и седят. Но това не е достатъчно двете деца да проходят отново. Нужна е операция на гръбначния стълб, чрез която да се премахне мускулният спазъм, пречещ им да ходят нормално. Тази операция не може да бъде извършена в България, затова семейството на двете деца отправя молба за извършването на такава в Щатите. След 6-седмично чакане получава положителен отговор. Но за родителите на Божидар и Мартин сумата от 130 000 долара е непосилна, затова те разчитат на подкрепа. С надеждата, че необходимите средства ще бъдат събрани и ще дойде денят, в който да видят децата си на крака. 
Младежите от ГЕРБ – Козлодуй сърдечно благодарят на всички, които се включиха в инициативата и апелират, всеки който желае да подпомогне оздравяването на Божи и Марти, да го направи с дарение по следните банкови сметки:

БОЖИДАР ТИХОМИРОВ НАКОВ 
IBAN:BG66BPBI79444054650501 
BIC:BPBIBGSF

МАРТИН ТИХОМИРОВ НАКОВ 
IBAN:BG50BPBI79444054650401 
BIC:BPBIBGSF
07.12.2018, 12:51 часа
1351 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha