Организираха коледна работилница за децата от ЦНСТ-Борован

Организираха коледна работилница за децата от ЦНСТ-Борован Като част от трудотерапевтичната дейност в ЦНСТДБУ-Борован и по желание на самите деца тази година се откри коледна работилница, в която потребителите на социалната услуга изработваха с огромно желание и старание коледни сувенири и подаръци. Като част от коледната работилница беше предвидено децата да подберат по свой избор природни материали, които да използват в своите шедьоври. Заедно с персонала на социалната услуга те събираха шишарки, орехи, лешници, шипки, шушулки, кестени и най-причудливи елхови клонки, които след това дружно лакираха.За останалата част от материалите финансово помогна община Борован.
Кабинета по психология беше превърнат в истинска коледна работилница, в която, също като джуджетата на Дядо Коледа, децата крояха, боядисваха, лепиха, изрязваха, украсяваха, опаковаха. Под малките им ръчички, плод на фантазията и мечтите им се родиха уникални коледни подаръци – коледни елхи от панама и дърво, коледни играчки от филц, кутийки за бижута с коледна тематика, снежни човеци от шишарки, коледни дървени лъжички, коледни венци, свещници.
С огромно нетърпение децата очакваха 10 декември – денят на запалването на Коледната елха на центъра в селото, в който да покажат своите творения. 
Средствата от продажбите на коледните сувенири и подаръци ще бъдат използвани за нуждите на децата от ЦНСТДБУ-Борован.
Децата подариха от сувенирите и на своите дарители от Козлодуй – фен клуб ,,Левски“ и АЕЦ-Козлодуй. Предвидени са и други подаръци.
Днес пък във фоайето на общинска администрация в Борован беше открит коледен базар – организиран от Детска градина „Юрий Гагарин“ по Проект „Мама и аз заедно в детската градина“по Национална програма „ Заедно за всяко дете“. Детската градина е единствената в област Враца, която е спечелила средства по тази национална програма. Всички изделия са изработени от родители, деца и персонала на детската градина. Част от средствата събрани от коледния базар ще бъдат дарени за благотворителна цел за „Българската Коледа“.
 
14.12.2018, 11:14 часа
1679 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha