Тръгна делото срещу биячите на таксиметров шофьор от Врачанско

Тръгна делото срещу биячите на таксиметров шофьор от Врачанско Окръжният съд във Враца даде ход и стартира делото срещу биячите на таксиметровия шофьор от село Манастирище Венцислав Тодоров. Мъчителите му Милен Маринов и Евстати Евстатиев бяха докарани в залата от съдебна охрана.
Делото срещу двамата е заради престъпление от 18 декември 2016 година, когато поръчват такси от дискотека в Козлодуй, след което вместо да платят курса си до село Хайредин, пребиват от бой шофьора и се опитват да го удавят в язовира в село Ботево. Водоемът тогава бил замръзнал и за това подсъдимите влачили повече от километър разсъблечения шофьор на такси. Вследствие на нападението 23-годишният таксиджия е обезобразен и в шок, с тежка мозъчно-черепна травма. Тодоров оцелява, защото го открива ловец, обикалящ района и буквално му спасява живота.
Защитникът на Венцислав Тодоров адвокат Светла Генова предяви граждански иск от мъчителите в размер на 100 000 лева, а срещу тях са повдигнати обвинения, които могат да им осигурят престой зад решетките от 15 до 20 години или до живот.
Срещу Евстати Евстатиев са повдигнати и четири обвинения – за изнасилване, блудствени действия, закана за убийство и нанасяне на средна телесна повреда на непълнолетната му приятелка. 
 
14.12.2018, 11:43 часа
2825 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha