Съседски войни! Мъж и жена набедиха комшийката си за крадла

Съседски войни! Мъж и жена набедиха комшийката си за крадла Мъж и жена от мездренското село Руска бяла били изправени на подсъдимата скамейка за клевети, които отправили към своя комшийка, научи агенция BulNews. 
Оказало се, че достойнство на жената С.Т. било накърнено първоначално от думите на съседът й П.П. и за това решила да го съди за обезщетение в размер на 12 000 лева. Мераците на С.Т. да се сдобие със солидната сума обаче бързо били попарени от магистратите в железничарския град, където преди дни се гледа делото. 
От документите става ясно, че мъжът е бил обвинен в клевета, тъй като на 26 юни е подал жалба в полицията в Мездра срещу своята комшийка. В жалбата П.П. посочил, че С.Т. му е отровила кучето и че е откраднала от двора на домът му в Руска бяла зеленчуци и кокошки. Освен в жалбата мъжът заявил твърденията си и пред други хора, а няколко дни по-късно дори казал на мъжа на С.Т. „оправи си семейството да не ме краде и да не прескача през плета на двора ми…”. Жената веднага решила да заведе дело срещу комшията си, но в крайна сметка магистратите я осъдили да му заплати разноските за адвокат в размер на 890 лева.
В същото време С.Т. завела дело и срещу жената на комшията си Н.П. отново за клевета. Жената била унижила честта й като на 1 юли в очите я нарекла „крадла“ и „лъжкиня“. За обидите подсъдимата била призната за виновна, за което е осъдена да плати глоба в размер на 1 000 лева в полза на държавата и 1 000 лева на обидената комшийка.   
Присъдата подлежи на обжалване пред врачанския окръжен съд.
 
19.12.2018, 08:25 часа
3726 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha